14:50

Ängby IF

Referat: Lohärads IF - Ängby IF

En efter en ramlade Grabbarna in genom grinden till Stadshagens IP på lördagseftermiddagen. Det var dags för 2014-års upplaga av Pokalcupen.

För motståndet i den första matchen i gruppspelet stod Ängby IF och på utsatt tid blåste domaren i gång matchen. Vi tog snabbt kommandot i matchen och rullade bollen till varandra i backlinjen. Vi började med att prova uppspel på kanterna och kom relativt lätt fram till avslutssituationer men väl där fanns inte riktigt skärpan. Vi fortsatte dock spela boll och skapade flera farligheter. Vartefter halvleken gick tappade vi dock lite precision i passningsspelet. Ängby hade egentligen bara ett avslut på mål i första halvlek. När domaren blåste av första halvlek stod det fortfarande 0-0.

I andra halvlek startade vi i ett intensivare tempo och lyfte upp laget högre och lät egentligen aldrig Ängby skapa någonting framåt. Vi skapade chans på chans utan att få dit den. Ju längre halvleken gick ju närmare kom vi och i matchens sista ordinarie minut slog Anton en genomskärare till Zacke som snyggt rullade i 1-0. Direkt efter avspark fick vi en frispark som Victor och Kalle dirigerade snyggt (rena Brolin-varianten), Victor slår den efter kanten till Kalle som slår den snyggt i mål till 2-0. Direkt därefter blåser domaren av matchen.

Bra kollektiv insats och bra start på cupen.